
Omslag till Nämn inte de döda av Christina Wahldén. Bokförlaget Forum.
Svensk deckare från Down under
En kvinna hittas död och kroppen är svårt sargad. Är det en krokodil som varit framme eller är det mord?
Vill du söka böcker, logga in på ditt bibliotekskonto eller nå övriga tjänster gå till: goteborg.se/bibliotek
Omslag till Nämn inte de döda av Christina Wahldén. Bokförlaget Forum.
En kvinna hittas död och kroppen är svårt sargad. Är det en krokodil som varit framme eller är det mord?
Detalj ur omslaget till "En mörk och förvriden flod". Modernista förlag.
Jag vaknar lite svettig och tror mig ha en kniv under huvudkudden. Jag tror det på allvar en kort sekund, innan jag inser att jag har drömt och att mina drömmar har varit av det mer makabra slaget.
Ingredienser för en lyckad deckare - komik, spänning, blod och kalla kårar. Bild: Wikicommons.
Philip Marlowe och andra hårdkokta detektiver får se upp. Här kommer Berit Hård, skvallerjournalist med skinn på näsan och cigarett i mungipan.
Andreas Andersen. Foto: Jeanette Larsson Newsroom.
Om 19 dagar öppnar ett skinande nytt Stadsbibliotek på Götaplatsen. Det firar vi med att prata bibliotek med intressanta göteborgare fram till invigningen den 23 april. I dag är det dags för Lisebergschefen Andreas Andersen.
Från delstaten Gujarat i Indien till Sveriges västkust. En lång resa som samtidigt var inledningen till en ny fas i Hemlatas liv.
Vår deckarexpert Lennart som är tillfälligt utstationerad under ombyggnaden gör ett litet gästspel på Stadsbiblioteket.nu för att berätta om en författare som är väl värd att läsas!
Detalj ur omslaget till "Händelser vid vatten". Albert Bonniers förlag.
Årets bästa deckare har utsetts av Svenska deckarakademin, och Sydsvenskan har haft omröstning om bästa svenska deckaren genom tiderna.
Detalj ur omslaget till "Ostadig och flyktig". Förlaget Orda.
Vår egen bibliotekarie Lennart Lundstedt har precis debuterat med en deckare och vi är såklart omåttligt stolta! Här får du veta hur Lennart fick idén till boken. Och du kan såklart låna den hos oss!
Foto: Michael Wer
En stor del av den svenska bokutgivningen sker numera på eget förlag, det må heta book-on-demand eller vad-som-helst, och spännvidden vad avser kvalitet är av naturliga skäl mycket stor – här ryms allt: böcker som mycket väl skulle kunnat komma ut på etablerade förlag och sådana som inte skulle haft en chans i de sammanhangen.