Aktuella erbjudanden

Just nu kan vi inte träffas som vi brukar så därför har vi samlat aktuella erbjudanden och tips här.

Om du vill läsa en e-bok, se på strömmande film, läsa senaste numret av en tidning eller lära dig ett nytt språk utan att besöka biblioteket, kan du använda våra digitala bibliotekstjänster. Läs om dem och hur du kommer igång på goteborg.se/lanadigitalt

Aktuellt, Arrangemang
Magnus västerbro. Foto: Fredrik Jerling.

live kl 12.30: Magnus Västerbro om Sverige under Karl XII

Publicerat 1 december 2021 | Av |

Augustprisvinnaren Magnus Västerbro berättar i sin senaste bok ”Tyrannens tid – om Sverige under Karl XII” om det svenska folkets lidande under krigarkungens allt mer tyranniska styre. Den enväldige Karl XII tvingade svenskarna att fortsätta kriga i åratal, trots att de krävde fred. Steg för steg ökade desperationen tills upproret tycktes nära.

Läs hela inlägget

Läs smart och digitalt – Seniornet datorhandledning

Publicerat 15 april 2021 | Av |

Lär dig låna e-böcker, ladda ner tidningar och ställ frågor om surfplattor, appar och sociala medier. Få kontroll över din digitala identitet och diskutera integritet och säkerhet eller hur du litar på källor och nyheter på nätet. Nu kan du boka ett telefon- eller videosamtal med en bibliotekarie eller träffa oss på plats i Stadsbiblioteket.

Läs hela inlägget