Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "En mörk och förvriden flod". Modernista förlag.

Med en kniv under kudden

Publicerat 17 februari 2015 | Av |

Jag vaknar lite svettig och tror mig ha en kniv under huvudkudden. Jag tror det på allvar en kort sekund, innan jag inser att jag har drömt och att mina drömmar har varit av det mer makabra slaget.

Det borde skrämma mig, men jag flinar mest och vet precis varför det blir så. Jag har djupdykt ner i deckarnas värld och eftersom jag gillar historier av ganska osannolik karaktär är det inte konstigt att jag blir påmind nattetid. Nu senast har jag lyssnat till Sharon J Boltons böcker om polisen Lacey Flint och jag har önskat att mina resor till jobbet hade varit längre, att promenaden inte skulle ta slut eller att barnen inte skulle vara hemma. Jag har definitivt hittat mig en ny favorit!

Jag har läst böckerna om polisen Lacey Flint i bakvänd ordning, men de blir inte sämre för det. Jag kan ändå läsa första boken sist, utan att veta vem som utfört de brutala morden. Detta trots att mördaren nämns flera gånger i boken efter. Det kallar jag väl genomfört!

Just nu sitter jag som klistrad med senaste boken, En mörk och förvriden flod, som alldeles nyss kommit ut. Jag både lyssnar på den och läser den i bokform, lite beroende på vilket humör jag är på. Det är svårt att sluta, för det är så många saker jag vill ha reda på. Naturligtvis vem som är mördaren (även om jag har mina misstankar redan), men också hur det går för Lacey, Dana, Joesbury och de andra. Och vem är egentligen Tessa? Och varför måste hon få mig att vilja odla örter nu??

Imorgon ska jag testa att springa med Lacey Flint i öronen. Jag tror att jag kommer att springa alldeles utmärkt.

Kommentarer inaktiverade.