Blogg, Boktips, E-böcker
Böckerna "Rent hus" Alia Trabucco Zerán och "Mjölk och människor" av Matilda Josephson.

Böckerna "Rent hus" av Alia Trabucco Zerán och "Mjölk och människor" av Matilda Josephson.

Snabblästa 7-dagarsböcker

Publicerat 19 april 2024 | Av |

Böcker med lång kötid finns även ibland som 7-dagarslån. Här kommer tips på två snabblästa böcker som finns som 7-dagarslån just nu!

Rent hus

Rent hus av Alia Trabucco Zerán (översättning från spanskan av Hanna Nordenhök) handlar om en kvinna, Estela, som tar jobb som städerska hos en välbärgad familj i Chile. Hon blir någon sorts allt-i-allo för familjen som kommer till henne med precis allt som behöver göras i hemmet.

Estelas tillvaro där präglas av en overklighetskänsla och ett missnöje. Hon ger allt till en familj som tar henne för givet.

Boken är utformad som en slags bekännelse där Estela befinner sig i ett polisförhörsrum och talar till rummet. Hon vet inte om det är någon som lyssnar. En sak är säkert: detta kommer inte sluta lyckligt.

Rent hus är 225 sidor lång, men den har ett driv som gör den otroligt snabbläst. Haffa ett 7-dagars när du ser det!

Romanen finns även som e-bok i appen Libby.

 

Mjölk och människor

Mjölk och människor av Matilda Josephson läste jag under en eftermiddag. Serieromaner är ju oftast ganska snabblästa och är därför speciellt lämpade som 7-dagarslån.

Mjölk och människor handlar om en ung serietecknare som får jobb i en mataffär. Här träffar hon alla möjliga sorters människor, från de trevliga till de mindre trevliga.

Jag tror att alla som jobbat inom serviceyrken kan känna igen sig. Jag både skrattade högt och nickade igenkännande genom hela berättelsen. Sedan tipsade jag alla jag känner som jobbat med service. 

Boken är 157 sidor lång men du kommer önska att den var längre!

Kommentarer inaktiverade.