Arrangemang, Facklitteratur, Skönlitteratur

Internationell Författarscen

Publicerat 24 september 2012 | Av |

Hur är det egentligen ställt med samtalsklimatet i norra Europa och Ryssland just nu? Kanske får du svar om du rör dig runt bokmässan på fredag.

Internationell författarscen Göteborg har ett nytt spännande arrangemang då nämligen. En dansk succéförfattare och en rysk-amerikansk journalist kommer att mötas i ett samtal om journalistik och litteratur, researcharbete och skapande.

Danska Hanne Vibeke Holst är en populär författare på biblioteken med titlar som Min mosters migrän eller hur jag blev kvinna och Kronprinsessan som också blev en omtyckt TV-serie i Sverige.

Under 2010 spelades hennes teaterpjäs Moskva 7 oktober på Stockholms Stadsteater. Pjäsen bygger på den ryska journalisten Anna Politkovskajas kamp mot korruption och maktspel i Ryssland.

Anna Arutunyan är journalist, född i Ryssland men uppväxt och utbildad i USA. Hon har rapporterat från den ryska politiska scenen i tio år, och hennes artiklar har publicerats i tidningar som USA Today, The Nation, Foreign Policy in Focus och Moscow News, där hon idag är politisk reporter.

I höst är hon aktuell med boken Tsar Putin i svensk översättning. En reportagebok som vill förstå varför enväldiga och maktfullkomliga härskare tillåts återkomma i Ryssland gång efter gång. Arutunyan nöjer sig inte med enkla förklaringar. En spännande bok som rör sig mellan journalism och idéhistoria, i en berättelse om myter, makt, desperation och despotism.

Moderator är Johan Öberg, översättare och tidigare kulturråd i Moskva och verksam bland annat på författarutbildningen Litterär gestaltning vid Göteborgs Universitetet.

Internationell författarscen Göteborg är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket, Bok&Bibliotek, Författarcentrum Väst, Göteborg& co, Kultur i Väst & samt Världskulturmuséet.

Fredagen den 28 september kl 19
Världskulturmuseet
Fri entré. Samtalet sker på engelska.

Kommentarer inaktiverade.