Arrangemang, Skönlitteratur
Läsambassadören

Skicka in bidrag till boken som ska överlämnas till vår första Läsambassadör.

Var med och fira!

Publicerat 1 september 2011 | Av |

England, Irland och USA har det redan och nu är det Sveriges tur att få en egen läsambassadör! Nu samlar vi in kreativa bidrag till en bok som ska överlämnas till den författare eller illustratör som får utmärkelsen.

Torsdagen den 22 september, på Bok och bibliotekmässan, offentliggör Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth namnet på den författare eller illustratör som under två år får hedersuppdraget att resa runt i landet och ha en kontinuerlig dialog med barn, lärare, bibliotekarier samt driva debatt om läsning och litteratur för unga.

Att utnämnandet sker här hos oss i Göteborg känns givetvis extra roligt och något vi tänker ta vara på! Dagen efter utnämnandet, fredagen den 23 september, är den nye ambassadören inbjuden till Utställningshallen på Stadsbiblioteket Göteborg för att fira tillsammans med oss. Vi planerar att överlämna en bokgåva – en specialtillverkad bok där Göteborgs barn och unga delar med sig av sina tankar och funderingar med anknytning till läsning, böcker, berättelser och bibliotek. Bidragen i bokgåvan från stadens unga kan vara allt från noveller, dikter, foton eller teckningar, ja möjligheterna är oändliga.

Vill du och din klass vara med?  Är du lärare och tror att det spännande uppdraget kan passa dina elever?
Så här går du tillväga för att vara med:
Maxmåttet på bidragen är 35 cm x 35 cm. Vi kommer att ombesörja monteringen av boken. Observera att även film, musik eller liknande på cd är välkommet.

De bidrag som av utrymmesskäl inte kommer med i boken hoppas vi kunna sammanställa till en särskild utställning i samband med utdelningen. Vi utgår givetvis från att även media kommer att intressera sig för arrangemanget.

Vi behöver bidragen senast den 9 september.
Skicka bidraget till adressen:
Göteborgs Stadsbibliotek
Box 5404
402 29 Göteborg

Du kan även lämna in materialet i informationsdisken på avdelning 2, Barn och unga.
Märk gärna materialet med ”Läsambassadör”. Bidragen kan vara anonyma men helst ser vi att de är tydligt märkta med upphovsmännens ålder, för- och efternamn och gärna vilken skola de tillhör.

//Gertrud Widerberg är barnbibliotekskonsulent och brinner för att synliggöra och lyfta barnboken. Om du har frågor gällande läsambassadören eller bokgåvan kontakta Gertrud på e-postadress gertrud.widerberg@kultur.goteborg.se eller telefonnummer 031-368 33 19.

Ett svar till “Var med och fira!”