Facklitteratur, Skönlitteratur
Omslag till Single and Lovin It av Wendy Bristow.

Omslag till Single and Lovin it av Wendy Bristow.

Single and loving it

Publicerat 8 november 2010 | Av |

Det är många kvinnor världen över som varje dag ställer sig själva frågan om man kan vara både singel och lycklig på samma gång? Svaret är ja, man behöver inte nödvändigtvis tillhöra tvåsamheten för att vara framgångsrik utan man kan lyckas på egen hand också. Allt som krävs är en fungerande inställning.

Jag har nyligen börjat läsa boken Single and Loving it av Wendy Bristow med det stora syftet att man ska kunna lära sig att njuta av livet på egen stående fot och älska sig själv för den man har blivit skapad till att vara. ”You can’t always get what you want (but if you try sometimes, you might get what you need).” Ett känt citat från The Rolling Stones som helt och hållet handlar om möjligheten att lära känna sina behov här i livet och så småningom nå den punkt då vi känner oss tillfredsställda med oss själva. Är du nöjd med dig själv så kommer du automatiskt att bli 10 gånger mer attraktiv gentemot det motsatta könet än vad du tidigare var.

Allt handlar egentligen i grund och botten om att kunna bejaka sitt inre och att helt enkelt kunna acceptera sig själv i alla situationer hur oberoende dem än ser ut. Vi ska försöka koncentrera oss på fördelarna som kommer med att vara singel, för det finns så ofantligt mycket positivt i det också.

  • Du kan för en gångs skull ha herravälde över fjärrkontrollen.
  • Du behöver inte tänka på någon annan än dig själv.
  • Du kan göra vad du vill, hur du vill, vart du vill och, framförallt, när du vill.

Som du ser ovan så finns det fördelar med singellivet och dem ska vi absolut inte förneka. Att vara en del av tvåsamheten framkallar utan tvekan en stor trygghet och har även det sina underbara stunder. Men vad jag menar är att man som singel tids nog också finner sig själv som en trygghetsfaktor när man är nöjd med den man är och inser att man besitter en stadig grund utan att behöva ett tredje ben för att kunna stå rakt.

Läs också
Singel på nytt av Plum Sykes
Singel på Manhattan av Eva Wisten
Bridget Jones dagbok av Helen Fielding

/Karin Olsson

Ett svar till “Single and loving it”