E-böcker

Låna e-böcker till Samsung-surfplattor

Publicerat 8 juni 2012 | Av |

Att låna bibliotekets e-böcker till surfplattor är lätt som en plätt. För det mesta. När det krånglar, då kan du få hjälp av oss på biblioteket.

Tyvärr finns det en bugg hos Samsung Galaxy Tab-plattan, som gör att det är lite krångligt att låna e-böcker första gången. Den webbläsare som finns förinstallerad på plattan förstår nämligen inte att det är en e-bok du lånar. Den försöker öppna länken till boken som en vanlig webbsida, vilken så klart inte går. Här kommer knepet hur du gör för att på smidigaste sätt låna e-böcker till din Samsung-platta:

1. Skaffa dig ett Adobe ID genom att surfa till www.adobe.se. Gå in under logga in, och skapa ett Adobe-konto.

2. Gå till Playbutiken och ladda hem och installera appen Bluefire reader, den är gratis.

3. Godkänn Bluefire reader för lån av bibliotekets e-böcker genom att lägga in ditt Adobe-ID i appen. Det gör du genom att trycka på infoknappen i appen. Fyll sedan i ditt Adobe-ID.

4. Gå till Playbutiken och ladda hem och installera webbläsaren Firefox.

5.  Öppna Firefox, sök upp sidan www.elib.se/bibliotek genom att skriva in det i adressfältet högst upp i appen. Välj Göteborgs stadsbibliotek.

6. Nu kommer du till vår e-bokskatalog. Lägg gärna ett bokmärke här, så att du lätt hittar tillbaka till denna sidan. Det går att lägga ett bokmärke som hamnar på hemskärmen bland dina appar, vilket underlättar när du ska låna nästa gång.

7. Sök fram boken du ska låna, välj låna bok. Ange sedan epub som filformat och fyll i ditt biblitoekskortsnummer och din pin-kod.

8. Nu skapas det en länk till din e-bok. Du hämtar hem den till plattan genom att trycka på Klicka här. Välj sedan Öppna i Bluefire reader.

9. Boken laddas in i Bluefire reader och du kan börja läsa!

2 svar till “Låna e-böcker till Samsung-surfplattor”

  1. Eller så lånar du boken via hittaeboken.se istället. Samma lånekort, samma bibliotek, samma bok. Men mycket mer anpassat för mobiler och plattor.

    Dessutom öppnas boken rätt i vilken webbläsare man vill.