Musik, Skönlitteratur

PS, Lycka till ikväll

Publicerat 31 augusti 2011 | Av |

Poet. Folkkär. Stjärna. Det är så vi känner Håkan Hellström idag. Men vem hade trott att killen som vunnit åtta Rockbjörnar blev retad av de andra barnen i klassen för att han var den enda som bar glasögon?

Att killen som har sålt hundratusentals skivor brukade ha dåligt självförtroende? Eller att killen vars bilder hänger i nästan alla flickrum idag spenderade den mesta tiden av sina yngre år olyckligt kär?

I PS, lycka till ikväll lär vi känna en Håkan som är allt annat än den killen vi känner till idag. Ni vet killen med sex succéalbum, killen som har vunnit ett oräkneligt antal priser, killen som aldrig gör fansen och kritikerna besvikna. En av de mest folkkära artisterna i hela Sverige. Med bilder, såväl som valda ord och handskriva texter från tiden då drömmen som artist var långt bort, berättar han allt.
Om att vara utstött i skolan. Om att inte vara med på några kärlekslistor. Om somrarna på Västkusten. Om att förälska sig i musiken. Om att växa upp i ett kulturellt Göteborg. Om att hitta sitt livs kärlek. Om att stå framför spegeln och låtsas som att man vore någon annan. ”Jag satt ofta på bussen till skolan och lyssnade på The Jam och drömde att jag stod på Lisebergs scen och sjöng ’A Town Called Malice’ och att hela skolan var där och tittade”, skriver han. Drömmar kanske kan bli sanna ändå.

// Natasha Azarmi (som tidigare har tipsat om en ”vågad”, filmisk kärlek till musik här på Stadsbiblioteket.nu).

Kommentarer inaktiverade.