Boktips, Skönlitteratur
Omslag till Piranesi av Susanna Clarke. Bloomsbury publishing.

Omslag till Piranesi av Susanna Clarke. Bloomsbury publishing.

Piranesi

Publicerat 4 mars 2021 | Av |

En oändlig labyrint, en person och dennes dagböcker. 
Detta är en bok som är svår att skriva om, då den tjänar på att läsaren vet så lite som möjligt om berättelsen när boken öppnas och första sidan ligger framför en. Men jag ska göra mitt bästa för att beskriva varför jag fastnade så för den här berättelsen utan att säga för mycket.  

Boken är skriven i dagboksform och vi får följa med Piranesi som lever i en labyrint delad i tre våningar med otaliga hallar fyllda utav unika statyer (en tydlig koppling till konstnären Giovanni Battista Piranesi, kolla gärna upp! Spektakulära illustrationer väntar). På den lägsta våningen i labyrinten finns havet, den översta molnen och i mitten finner vi Piranesi som bor, nyttjar och utforskar labyrinten med stor aptit. Piranesi förefaller vara den enda invånaren i labyrinten, förutom “den andre” då, men han kommer och går lite som han vill, så han räknas knappt.  

Piranesi av Susanna Clarke är en magisk och omtumlande resa som vi får följa med på. Fylld av detaljer och klurigheter. Det är med stor nyfikenhet jag läste denna bok, vem? varför? och hur? är bara början på alla frågor som boken väcker. Läs den och förundras över den.  

(Boken finns även som e-bok i appen Libby. Logga in med bibliotekskortnummer och PIN-kod så är du igång!) 

Kommentarer inaktiverade.