Skönlitteratur

Påskekrim?

Publicerat 30 mars 2010 | Av |

Den norska Påskekrim-traditionen att dra till fjälls över påsken med några goda deckare i bagaget har man (mer eller mindre lyckosamt) försökt importera över gränsen in i Sverige, och de senaste åren har det experimenterats med specialutgivningar (”Årets påskekrim-deckare”) och författarframträdanden i olika sammanhang.

Jag lyckas tyvärr inte hitta något Påskekrim-arrangemang i Göteborg i år – inte ens Dråpliga Sällskapet, som brukar blomma upp lagom till påsk, förekommer på någon scen i stan den här helgen.

På Stadsbiblioteket Göteborg, avd. 5, sker iallafall försäljning av utgallrade deckare för 10 kronor/styck. Vill du dessutom få information om Stadsbibliotekets nyinköpta deckare kan du prenumerera på vårt RSS-flöde för deckare.

Och i Norge, alltså Påskekrims hemland, lanseras göteborgsbaserade författaren Johan Theorin som ett stort namn i årets Påskekrim-utgivning.

3 svar till “Påskekrim?”

 1. Fick en chock när jag som synskadad försökte logga in på mina sidor. Vad har hänt, har ansvarig utvecklare fått en ”manchettchock”. Trodde SB talboksavd var till för synsvaga och blinda människor. Jag kommer att gå vidare med detta, då tillgängligheten är noll.mvh Anna-Mona Nilsson medlem i SRF

 2. Hej Anna-Mona
  Det är nog påskledigt på stadsbiblioteket. Men kan det vara så att du gått till fel sida? Detta är ju bloggen som biblioteket har och inte sidan där de har ”´mina sidor”. Försök med gotlib.goteborg.se istället.

 3. Hej,
  vi ska se över tillgängligheten här på vår blogg Stadsbiblioteket.nu eftersom du har haft problem med funktionaliteten.
  Men om du har letat efter Mina sidor i bibliotekskatalogen så har du varit på fel webbsida! Du hittar Mina sidor på http://www.gotlib.goteborg.se! Direktlänk dit: https://www.gotlib.goteborg.se/patroninfo*swe

  Denna blogg är en samlingsplats för våra sociala medier. Vår webbplats hittar man fortfarande på http://www.goteborg.se/bibliotek. Där finns all information om bibliotekets verksamhet.
  Vänligen,

  Stadsbiblioteket, Linnéa