Film, Musik, Skönlitteratur

Framtidsspaning 2012

Publicerat 1 januari 2012 | Av |

I mellandagarna har vi tipsat om de bästa böckerna, skivorna och filmerna som kommit under 2011 och nu är det dags att se fram emot 2012!

I mellandagarna har vi tipsat om de bästa böckerna, skivorna och filmerna som kommit under 2011 och nu är det dags att se fram emot 2012!

Det blir en del ”stora” skivsläpp nästa år som Madonna och Metallica. Själv är jag mest spänd på First aid kit som ska släppa sin uppföljare till Big black and the blue i februari. Tindersticks och Redhouse Painters kommer också med nytt.

När det gäller filmer blir det en mängd uppföljare som vanligt: Batman, Spindelmannen och Men in black får nya delar och Bilbo-filmen ska äntligen komma efter 10 års rykten. Trenden med sagor omgjorda för vuxna håller i sig också. Det blir nya vuxenvarianter av Hans och Greta och av Snövit.

Den sista Twilightfilmen kommer ha premiär men filmatiseringen av Hungerspelen av Suzanne Collins kommer ha en långt tuffare huvudperson, även om hon också slits mellan två killar som älskar henne över allt annat. Katniss i Hungerspelen befinner sig i en dyster framtid där en dokusåpatävling bokstavligen är på dödligt allvar och det är ”24 deltagare, bara en överlever, allt direktsänds”. Katniss försöker överleva.

Ridley Scott ska komma med en mörk film som eventuellt utspelar sig i tiden innan Alien-filmernas början.

Bland böcker kan man längta efter:

GengångareJo Nesbö

Efter mörkrets inbrott – Haruki Murakami

Vilseledd – Linwood Barkly

Alla älskar dig när du är död – Neil Strauss

Idag är sista dagen på resten av ditt livUlli Lust

Mer eller utan digJenny Berggrund

Smålands mörkerHenrik Bromander

Välkommen till din psykos Nanna Johansson

JuniJulia Thorell

Jordens medelpunktAnneli Furmark

Ambassaden i paradiset: Sveriges unika relation till NordkoreaLovisa Lamm

De hatade: om radikalhögerns måltavlor Magnus Linton

ÖnLotta Lundberg

En liten bok om helvetet Kristian Lundberg

Analys av ett försvinnandeHisham Matar

Finns det något du hört talas om och ser fram emot?

Ett svar till “Framtidsspaning 2012”

  1. En bok jag ser fram emot är Bara du finns – Jenny Holmberg. Har läst ett utdrag och tycker att den verkar superfin! Tror den kommer i januari eller så.