Skönlitteratur

Feriearbetarna boktipsar!

Publicerat 15 juni 2011 | Av |

Nu är sommaren här och då har vi fått sex fina feriearbetare som precis har slutat första ring på gymnasiet. Idag tipsar två av dem om bra sommarläsning! Det blir både skratt och gråt.

Felix Mägi och Mays Hasan ska jobba huvudsakligen på barnavdelningen i sommar, men man kommer kunna hitta dem på andra håll i biblioteket också.

Felix tipsar om att läsa Oliver Twist av Charles Dickens. ”Den är ju så bra helt enkelt. Den är djup, fin, trevlig. Eller ja, kanske inte så trevlig hela tiden, men det är ju ändå ett lyckligt slut.”

Något annat som Felix tycker är fantastiskt bra är Terry Pratchetts serie om Skivvärlden, en slags kombination av fantasy och komedi.  Helst ska man läsa den på engelska (då heter världen ”disc world”) tycker Felix. Pratchett skriver väldigt speciellt och har en torr brittisk humor som gör att det hela tiden är roligt att läsa.

Allt som allt finns det 37 böcker i serien. På Stadsbiblioteket har vi 21 att låna (på svenska). Så de räcker nog en sommar även för den som läser fort.

Mays har som kontrast ett riktigt sorgligt boktips: Liv av Bente Bratlund Mæland. Den handlar om två kompisar, Bitte och Liv. Liv får cancer och Bittes liv kretsar plötsligt kring sjukhusbesök, sorg och döden. Det är en väldigt sorglig bok men det kan ju också vara härligt att läsa på sommaren. Och det finns ändå ett hopp i boken.

2 svar till “Feriearbetarna boktipsar!”

  1. Hej Alexandra!
    Man söker sommarjobb genom kommunen när man går i första ring och så kan man få jobba en del av sommarlovet på en arbetsplats på kommunen. Platserna lottas ut så man kan tyvärr inte välja var man ska vara.
    Man förstår ju att alla skulle välja biblioteket annars 😉