Kalendarium, Konst

Foto: Ignacio Acosta.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Drone Vision: krig, övervakning, protest

Publicerat 18 juli 2018 | Av |

Vad innebär drönarseendets asymmetri för dem som lever under drönarövervakning? Hur påverkar drönare vad vi ser och vilka är konsekvenserna av drönartekniken i Sverige? I samband med utställningen Drone Vision: krig, övervakning, protest på Hasselblad Center arrangeras ett publikt samtal med konstnärer, aktivister och forskare för att utforska effekterna av drönarteknologi inom politiskt motstånd och krigföring.

Vad innebär drönarseendets asymmetri för dem som lever under drönarövervakning? Hur påverkar drönare vad vi ser och vilka är konsekvenserna av drönartekniken i Sverige?

I samband med utställningen Drone Vision: krig, övervakning, protest på Hasselblad Center arrangeras ett publikt samtal med konstnärer, aktivister och forskare för att utforska effekterna av drönarteknologi inom politiskt motstånd och krigföring.

Medverkande: Louise Wolthers (Hasselbladstiftelsen), Sarah Tuck (Akademin Valand, Göteborgs Universitet), Behjat Omer Abdulla (konstnär), Mhairi Sutherland (konstnär), Ignacio Acosta (konstnär), Henrik Blind (ledamot av kommunstyrelsen i Jokkmokk (MP) och samisk aktivist), Adnan Abdul Ghani (initiativtagare till stödgruppen Restad Gård Group) och Wayne Stephen Coetzee (forskare vid Högskolan Väst i Trollhättan).

I samarbete med Hasselbladstiftelsen och Akademin Valand, Göteborgs universitet. Med stöd från Kulturrådet, Göteborgs stad och Olof Palmes minnesfond.

Kommentarer inaktiverade.