Blogg, Skönlitteratur

Anders i Dynamos läsfåtölj. Foto: Stadsbiblioteket.

Anders bästa ungdomsböcker 2016

Publicerat 30 december 2016 | Av |

Anders hittar du på vår ungdomsavdelning Dynamo där du hittar bland annat Fantasy (urban och ”vanlig”), Science Fiction och dystopier. Här kommer hans tre bästa läsupplevelser i år.

Annorlunda dystopi

An inheritance of ashes av Leah Bobet. En annorlunda dystopi. Utspelar sig på en gård efter ett märkligt krig. Handlar om yngre systern Hallie och den äldre Marthe som väntar på att fadern till barnet hon bär i sin mage ska komma tillbaka. Två systrar som försöker hela sin relation och om en värld som börjar återhämta sig. Så plötsligt en dag kommer en svulten och sliten soldat från kriget vandrande längs vägen.

Första delen i ett fantasyäventyr

Odinsbarn av Siri Pettersen. Hirka som hittades i en snödriva vid de legendariska korpringarna är en svanslös, en menskr, en som inte tillber Korpen. Odinsbarn är första delen fantasyäventyret Korpringarna. En beroendeframkallande fantasy med fokus på karaktärerna och med en hel del att säga om vår värld. Om mod, främlingsfientlighet och fördomar och om att göra rätt trots att det är det svåraste.

Fint skriven urban fantasy

Korpmåne av Therese Henriksson. Fint skriven urban fantasy. Utspelar sig i en liten by i Ytterstbyn där Saga bor. Setrh är nyinflyttad och passar inte riktigt in med sin storstads-look och det tar inte lång tid innan Saga och Seth, som båda är utstötta, blir vänner. Men varför försvinner Seth och hans mamma några dagar varje månad? Vem är den märkliga kvinnan på bussen? Och varför flyttade Seth och hans mamman hela vägen till Ytterstbyn från Stockholm. Korparna börjar också bli mer närgångna.

Kommentarer inaktiverade.