Bob Dylan. Foto: Jean-Luc Ourlin.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Varför Bob Dylan

Publicerat 3 november 2016 | Av |

”Priset till Bob Dylan handlar om att han mer än någon annan förvandlat populärmusiken till en genuint litterär konstform av folkliga berättelser med djupast tänkbara kärlek och originalitet, med ord- och musikformer som spänner mellan traditioner och som spetsas i ungdomen av poetisk modernism.”

Så skriver Mikael van Reis i Göteborgs-Posten efter att Bob Dylan tilldelats Nobelpriset i litteratur. Hör honom föreläsa om årets nobelpristagare med sin personliga motivering och flera musikinslag.