Bokcirkel
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Lättläst bokcirkel: Selma Lagerlöf

Publicerat 11 januari 2018 | Av |

I vår har vi gjort ett urval av Selma Lagerlöfs böcker. Låna och läs boken innan tillfället. Reservera den på goteborg.se/gotlib eller hämta den i informationsdisken på Plan 2.

16 januari Gösta Berlings saga
Gösta Berling dricker för mycket, han har förlorat sitt arbete och är inte långt ifrån döden. Han räddas av majorskan på Ekeby och får leva det ljuva livet med henne och hennes kavaljerer. Boken är en saga från Värmland skriven med både humor och allvar.

13 februari Jerusalem
Jerusalem utspelar sig i Dalarna och i Jerusalem under 1800-talet där vi får följa några människor ur olika generationer under flera år. Vi får bekanta oss med deras komplicerade relationer till varandra.

13 mars Kejsarn av Portugallien
Kejsarn av Portugallien handlar om torparen Jan i Skrolycka som älskar sin dotter Klara Fina över allt annat. När hon flyttar till Stockholm och inte hör av sig blir han tokig av sorg och saknad och försvinner in i en drömvärld där hon är kejsarinna av Portugallien och han är kejsare.

10 april Löwensköldska ringen
Bokens historia utspelar sig i trakterna kring Karlstad och är nästan en spökhistoria. Stort fokus ligger på en guldring som är general Bengt Löwensköld på Hedeby fått av kung Karl den tolfte. Generalen begravs med ringen men bonden Bård Bårdsson och hans hustru stjäla den och de hemsöks sedan av olyckor som driver familjen i fattigdom.

8 maj Anna Svärd
Huvudfigurerna är den unge prästen Karl-Arthur Ekenstedt och hans maka, dalkullan Anna Svärd, som han anser sig ha fått Guds befallning att ta till maka, sedan hans förbindelse med Charlotte Löwensköld blivit bruten. Det är många livsöden som vävs samman i boken.