Facklitteratur

Detalj ur omslaget till "Från skott till stek". Norstedts förlag.

Vildsvinsjakt och mycket mer!

Publicerat 13 november 2015 | Av |

Följ med ut i skogen och lära dig mer om dess råvaror, dofter och smaker. När du väl är där kommer du inte vilja lämna den.

I boken Från skott till stek – Happy hunting och den vilda maten får du följa med jägare, kockar och fotografer på just en sådan resa, naturnära realistiska upplevelser skildras när jägare tar plats på passet. Rätt som det är siktar jägaren ett vildsvin i skogsbrynet, tar upp sitt vapen siktar och PANG! – Det blir alldeles tyst så när som på en fågel som flyger sin väg och några löv som faller mot marken.

Författaren ställer sedan några frågor som besvaras längre fram i boken: hur tar man hand om djuret? Hur förvarar man det? Hur styckar man det? Och, vad kan man laga?

I cirka 50 recept av Kristin Johansson lär vi oss laga vilt på ett helt nya sätt. Med råvaran i centrum lyckas hon skapa rätter som tar vara på köttet på bästa sätt, och som samtidigt tilltalar både viltälskaren och den som aldrig lagat vilt förut. Här hittar du moderna och nyskapande recept för hela familjen, liksom en och annan klassiker i ny skepnad.

Fakta/Viktigt att veta
Allt vildsvinskött som säljs måste enligt lag först testas för trikiner. Även om man inte säljer köttet så är det alltid en toppenidé att skicka in köttet på trikintest. Det är enkelt gjort och man får snabbt svar. Trikiner är farliga rackare, men tack vare att vi testar så mycket har inte någon i Sverige insjuknat på grund av dessa maskar på över 50 år.

Kommentarer inaktiverade.