Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Livet efter dig". Printz Publishing.

Vår och läsglädje!

Publicerat 8 maj 2015 | Av |

Blunda för alla ”måsten”, för dammråttorna i hörnen, fönstren som plötsligt blivit ogenomskinliga och gruset som knastrar under skosulorna i hallen. Låna en trave slukarböcker på biblioteket och unna dig att frossa i vårkänslor och läsglädje! Här kommer ett sträckläsningstips.

Jag älskar stämningen i Livet efter dig av Jojo Moyes och är ohjälpligt förälskad i bokens huvudperson Louisa Clarks excentriska uppenbarelse. Hon är ständigt otursförföljd, på många sätt hopplös, men envis och godhjärtad. Vid 26 års ålder är hon fortfarande mambo. När Louisa mister sin anställning som servitris på ”The Buttered Bun” har hon inget annat val än att ta jobbet som personlig assistent åt den bittre och plågade Will Traynor, som är totalförlamad efter en olycka. Ytterst motvilligt börjar en vänskap gro och en kärlek slå rot, deras olikheter till trots. Jag kan inte låta bli att tänka på den charmiga franska filmen En oväntad vänskap, som det går att dra många paralleller till.

Jojo Moyes bok manar till sträckläsning! Bokens tema är ytterst allvarligt och får dig garanterat att plocka fram näsduken. För egen del utvecklade sig läsningen till en veritabel gråtorgie. Boken har spridit sig som en löpeld och Jojo Moyes arbetar på en uppföljare, som ska publiceras i höst.  Vi kan dessutom se fram emot en filmatisering.

Till tröst för dig som redan läst och uppskattat Livet efter dig vill jag tipsa om en nyutkommen bladvändare i samma stil. Australiensiskan Liane Moriartys Öppnas i händelse av min död beskriver människor som tampas med svåra situationer på ett lättillgängligt sätt.

 

Kommentarer inaktiverade.