Arrangemang
Foto: Dhiego Andrade.

Foto: Dhiego Andrade.

Var lägger du din röst?

Publicerat 1 maj 2011 | Av |

Den 19 september förra året var det val till Sveriges Riksdag, och redan på valnatten stod det klart att Alliansen skulle regera Sverige under ytterligare en mandatperiod. Det som då inte stod klart var vilket inflytande Sverigedemokraterna skulle få och om deras vågmästarroll skulle göra skillnad i debatten eller ej. Nu har det passerat 7 månader och en hel del har hänt…

Den första maj inför till exempel Sala kommun som första svenska kommun ett förbjud mot tiggeri på öppen plats. Samtliga partier i kommunen är överens, på riksnivå är det bara Sverigedemokraterna som är för ett införande av förbudet mot tiggeri. 

Håkan Juholt, som valdes till ny partiordförande för det svenska socialdemokratiska arbetarpartiet (SAP) , gav genom sitt första tal till folket (eller åtminstone till sina partivänner) en garanti att Socialdemokratin skulle återta sina kärnfrågor som ett arbetarparti. Moderaterna använde sig som bekant av titeln när de kallade sig för det nya arbetarpartiet och har sedan valet 2006 kallat Socialdemokraterna för bakåtsträvare men nu tar alltså Socialdemokraterna tillbaka namnet genom en nystarts-kampanj.

På Stadsbiblioteket Göteborg hittar du mer information om de olika partierna. Läs på inför den 15 maj då är det omval till regionen och en chans att göra din röst hörd – ännu en gång. Du kan förtidsrösta hos oss från och med den 5 maj i Lorensbergshörnan på plan 1. Mer information angående omvalet hittar du här.

Kommentarer inaktiverade.