Arrangemang, Skönlitteratur

Våga och vinn!

Publicerat 3 januari 2011 | Av |

Vår gästbloggare Karin Olsson peppar oss att ta steget och våga satsa på det vi älskar. Jag har otaliga gånger bemötts av diverse människor i mitt liv som försökt förminska mina kunskaper och avskärma vissa avdelningar för att begränsa min kreativitet. Om folk anser att du inte kan vad är då meningen med att ens försöka?

Det kan jämföras med tiotusenkronorsfrågan i Postkodsmiljonären som egentligen är löjligt enkel men ändå får personen som befinner sig i heta stolen att tvivla över vad som egentligen är rätt och fel.

I början av december deltog  jag i Navid Modiris inspirerande föreläsning där ämnet var att man skulle hålla på med det man högst älskar och aldrig tillåta sig själv att stoppas. Låt dig inte styras eller påverkas av någon annan än dig själv, följ alltid ditt eget hjärta och dina egna instinkter för det är då det i slutändan blir som allra bäst. Bara för att en bitter tant på Arbetsförmedlingen säger ”Ta och kamma dig och skaffa dig ett riktigt jobb istället” när du berättat om dina framtidsdrömmar så skall du inte låta henne avskärma dina möjligheter och egenskaper i livet. Hon är möjligen en av dem som inte vågade ta steget ut, som inte vågade hoppa och satsa allt på det hon egentligen älskade även om det kanske inte var den vägen som präglades av flest rosor. Så varför skall du då vara likadan? Jag uppmanar dig att våga hoppa, våga ta steget ut mot ett lyckligare liv; gör aldrig något som du inte älskar eller har passion för!

Av: Karin Olsson

Navid Modiri på biblioteket hittar du här

Kommentarer inaktiverade.