Blogg, Skönlitteratur

Till alla bokälskare!

Publicerat 22 januari 2015 | Av |

Gillar du att läsa? Och saknar du någon att dela dina läsupplevelser med? Då ska du titta hit!

Ett av de säkraste och roligaste sätten att hitta andra läsare att dela sina läsupplevelser och tankar med är att starta en bokcirkel. På Stadsbiblioteket finns just nu möjligheten att låna ett ”bokklubbskasse”. I kassarna finns åtta ex av samma pocketbok, en loggbok, handledning och ett författarporträtt.

Lånar och lämnar gör man manuellt på plan 1 på Stadsbiblioteket, lånetiden är 6 veckor.

Här är boktitlarna du väljer mellan:

Chimamanda Ngozi Adichi Americanah
Ifemelu åker från Nigeria för att studera i USA. Kvar blir pojkvännen Obinze. Kontrasterna mellan livet i de olika länderna blir tydliga och Ifemelu blir medveten om den öppna rasismen i USA. En roman om ras, klass och kärlek.

Alain Mabanckou I morgon fyller jag tjugo
En uppväxtskildring om Michel i Pointe Noire i 70-talets Kongo. Detta är en drastisk skildring skriven med mycket humor och värme på ett djärvt språk.

Kristina Sandberg Att föda ett barn
Första delen i trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik på 30-talet. Arbetarflickan Maj blir ingift i en finare familj men egentligen hade hon andra drömmar.

Haruki Murakami Norwegian Wood
När Toru Watanabe hör låten Norwegian Wood i ett flygplan så flyttas han tillbaka till sin ungdomstid. En tid i slutet av 60-talet i studentrevoltens Japan. Detta är en nostalgisk skildring av en ungdomstid som innefattar kärlek och död, lycka och besvikelse.

Richard Ford Kanada
Redan de två första meningarna avslöjar katastrofen. Sedan rullas historien upp genom Dell som ser tillbaka på sin barndom, och försöker att förstå sina föräldrars val. Vad fick dem att begå handlingar som drev dem in i den ”amerikanska mardrömmen”? En fantastiskt vacker och vemodig roman som utspelar sig i 60-talets Nordamerika.

Toni Morrisson Älskade
En modern klassiker som är en fängslande och tragisk berättelse med inslag av magisk realism. Det är 1870-tal i Ohio. Sethe, som tidigare varit slav, lever i ett hus tillsammans med sin dotter Denver. En dag kommer en okänd flicka dit. Genom henne kommer förträngda minnen och händelser upp till ytan.

Josefine Klougart En av oss sover
En berättelse om en ung kvinna som funderar mycket över livet, döden och relationer med närstående. Det handlar om förlust, kärlek och familj, men också om att försöka hitta en väg ut. På ett poetiskt och mycket vackert språk förmedlas en känsla av förgänglighet och minnenas betydelse.

Kjell Westö Hägring 38
Det är 1938 i Helsingfors. Onsdagsklubben har sina möten där man diskuterar politik och kultur. En spännande berättelse som, för oss läsare med facit i handen, ställer frågor om vilka de avgörande händelserna är, och som ger ett eko till vår egen tid.

Kommentarer inaktiverade.