Boktips, E-böcker, Skönlitteratur
Omslag till boken The Invisible Life of Addie LaRue av V. E. Schwab. Tor books.

Omslag till boken "The Invisible Life of Addie LaRue" av V. E. Schwab. Tor books.

The Invisible Life of Addie LaRue

Publicerat 14 februari 2023 | Av |

En fransk 1700-talskvinna ingår i ett avtal som låter henne leva för alltid, med nackdelen att ingen någonsin kan komma ihåg henne. Tills hon träffar Harry.

Adeline LaRue drömmer tidigt om mer än det enkla liv som hembyn Villon i Frankrike kan erbjuda. När det oundvikligen arrangeras för ett giftermål mellan henne och en man hon aldrig träffat rymmer hon och ber de gamla gudarna om hjälp att bli fri. En man klädd i mörker besvarar hennes önskan.

Nu kan Adeline, eller Addie som hon själv föredrar att kallas, äntligen vandra fritt var hon vill, när hon vill, hur länge hon vill – men till ett pris betydligt högre än vad hon kunde anat. Frigörelsen hon bett om är total och ingen människa kan längre komma ihåg henne. Tills dagen hon träffar Henry.

En välskriven berättelse med en övernaturlig tvist är och har alltid varit helt i min smak och The Invisible Life of Addie LaRue av V.E. Schwab innehåller de element av en klassisk saga som trollbinder mig från början till slut. Addies resa konfronterar läsaren med vad det innebär att leva och uppleva utan att ha någon att uppleva med – tankar som kanske står extra nära såhär i efterdyningarna av pandemin. Det är en berättelse som utforskar betydelsen av de band vi skapar med andra människor, sökandet efter en själsfrände, vad eller vilka vi väljer att lägga ner vår tid på. Men än mer om kärleken till konst, kultur, och livet själv. En underskattad kärleksaffär jag gärna slår ett slag för på alla hjärtans dag.

Livsbejakande och mänsklig på ett sätt som gör den till ett bra boktips även för de som vanligtvis inte lockas av magi eller magiska världar.

Andra böcker av samma författare: Vicious (#1 i Villains-serien), A Darker Shade of Magic (#1 i Shades of Magic-serien)

Andra författare du kanske gillar: Alice Hoffman, Anna Gavalda, Celeste Ng.

The Invisible Life of Addie LaRue finns även som e-bok i appen Libby!

Kommentarer inaktiverade.