Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Leona - tärningen är kastad" av Jenny Rogneby. Wahlström & Widstrand förlag.

Tärningen är kastad

Publicerat 8 maj 2017 | Av |

Här kommer tips på en spännande modern svensk deckare med en polis som påminner om Saga Norén i den populära TV-serien ”Bron”.

En naken och nerblodad sjuårig flicka rånar på egen hand ett bankkontor på Östermalmstorg i Stockholm och försvinner sedan spårlöst med ett saftigt byte. Kriminalpolis Leona Lindberg får den omfattande polisutredningen på sitt bord och till råga på allt ett mediepådrag utan like att hantera.

Leona i deckaren Leona – tärningen är kastad av Jenny Rogneby påminner om Saga Norén i TV-serien ”Bron” så till vida att hon har svårt att hantera personliga relationer och är begåvad med ett alldeles eget sätt att resonera. Utåt sett är Leona en kompetent och tillförlitlig polis, men läsaren blir efter hand varse att hon har privata problem upp över öronen och därtill en alldeles egen agenda! Hennes noggrant uppbyggda fasad med man och två små barn döljer ett livsfarligt dubbelliv. Nätterna ägnar hon i hemlighet åt nätpoker med skyhöga insatser. Snart accelererar karusellen av lögner och hotar att gå överstyr.

Leona – tärningen är kastad är en kompetent berättad historia och författaren uppenbarligen grundligt insatt i polisarbete. Boken, som är näst intill oavbrutet spännande med mycket action och oväntade vändningar, ger mersmak. Som tur är finns uppföljaren Leona- alla medel tillåtna till utlån. Den tredje delen Leona –utan mänskligt värde kommer ut i augusti. Böckerna är för övrigt inlästa som ljudböcker på mp3-CD.

Frossa i spänning!

Kommentarer inaktiverade.