Blogg
Talboksspelare

Talboken kommer

Publicerat 12 februari 2021 | Av |

I dessa tider är det viktigare än någonsin att hålla avstånd och att endast göra snabba besök på biblioteken. Därför vill vi på stadsbiblioteket tipsa om tjänsten Talboken Kommer – ett sätt för talbokslåntagare att få sina talböcker snabbt och enkelt, utan att behöva lämna hemmet!

Såhär fungerar det:

Talboken Kommer är en gratis tjänst från MTM (Myndigheten för Tillgängliga Medier). Med den kan du som prenumererar på en taltidning även få talböcker skickade från biblioteket.

Det görs digitalt och böckerna kommer direkt till din taltidningsspelare. När du vill få talböcker skickade till din spelare kontaktar du ditt bibliotek. Biblioteket ser då till att nya böcker kommer till din spelare och att de böcker du läst färdigt tas bort. Du behöver inte hålla reda på lånetider eller skicka tillbaka några skivor eller minneskort med posten.

Såhär gör du:

Innan du kan låna med Talboken Kommer behöver du prenumerera på en taltidning.

För att börja prenumerera på en tidning som taltidning behöver du först kontakta tidningens kundservice. Det kan vara den lokala dagstidningen, en rikstidning eller den lättlästa nyhetstidningen 8 sidor. Prenumerationspriserna kan variera mellan olika tidningar.

I en taltidningsprenumeration ingår:
-En taltidningsspelare

-En router för att koppla upp spelaren till Internet

-Hjälp med att komma igång

Du får behålla spelaren, routern och rätt till teknisk hjälp så länge du prenumererar på taltidningen. Med din taltidningsspelare kan du enkelt växla mellan dina tidningsnummer och talböcker.

När du har blivit taltidningsprenumerant och fått din spelare och router på plats kan du ringa ditt bibliotek och be om att få börja med Talboken Kommer.

Läs mer om talböcker på Göteborgs stads hemsida. Här kommer du direkt till rätt information.

Kommentarer inaktiverade.