Stadsbiblioteket Miini, Tillbyggnaden

Stadsbiblioteket bygger om

Publicerat 6 februari 2012 | Av |

Stadsbiblioteket har öppet till och med 4 mars, sedan stänger vi för att bygga om och till. Det känns vemodigt och samtidigt väldigt spännande! När vi öppnar igen är Stadsbiblioteket större och kan erbjuda nya rum med fler datorer, studieplatser, sagorum och matsäcksrum för att nämna några exempel.

Här kommer lite praktisk information:

Stadsbiblioteket har öppet till och med 4 mars 2012. Vi öppnar igen under första kvartalet 2014. Alla böcker, filmer och skivor kommer att vara tillgängliga även under ombyggnationen, och du når dem via stadsdelsbiblioteken, bokbussarna, Stadsbiblioteket 300m2 på Södra Hamngatan 57 och det digitala biblioteket.

Dessutom finns det planer på att öppna ytterligare tre små nischbibliotek. Det är Stadsbiblioteket Miini för barn 0-5 år, som öppnar den 1 april och är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket Göteborg och Röhsska museet. Vår verksamhet för unga, Dynamo, som flyttar in i det nya kulturhuset för unga som ska öppna i Göteborg under våren 2012: Rum för ung kultur. Det finns också planer för ett litet mångspråkigt bibliotek som vi hoppas kunna berätta mer om snart!

Du kan hämta reservationer på Stadsbiblioteket till och med 4 mars 2012. De som ej hämtats då flyttas till det nya lilla biblioteket Stadsbiblioteket 300m2, som ligger på Södra Hamngatan 57 nära Brunnsparken. Vill du redan nu ändra hämtställe på dina reservationer kan du göra det genom att logga in på Ditt bibliotekskonto i vår webbkatalog eller be personalen om hjälp.

Stadsbiblioteket 300m2 vid Brunnsparken har öppet:
mån–fre 10–19, lör–sön 11–17.
Öppettider från och med 5 mars:
mån–fre 8–19.30, lör–sön 11–17.

Efter att Stadsbiblioteket har stängt kan du 5 mars–30 mars lämna tillbaka dina lån på Stadsbibliotekets nedre plan mån–fre kl 10–18. Du går då in via en ingång i Lorensbergsparken. Som vanligt kan du även lämna tillbaka dina lån på övriga bibliotek i Göteborg.

Stadsbibliotekets verksamhet för unga, Dynamo, har öppet sin sista dag 29 februari, men öppnar igen under våren 2012. Då hittar du Dynamo i det nya kulturhuset för unga som ska starta i Lagerhuset nära Järntorget: Rum för ung kultur.

Kommentarer inaktiverade.