Barnböcker, Stadsbiblioteket Miini
Miini. Ill: Rebecca Hansson.

Miini tittar fram. Illustration: Rebecca Hansson.

Hej! Jag heter Miini.

Publicerat 31 januari 2012 | Av |

I vår kommer du att se mycket mer av mig! Jag bor i ett litet bibliotek. Det är för alla barn 0-5 år och öppnar med ett stort kalas den 1 april.

Hos mig kan du läsa, låna, prata, pyssla, få boktips, lyssna på sagostunder, busa och mysa. Jag gillar att bo i biblioteket. Här finns så mycket att titta på. Och böckerna använder jag till allt möjligt. Jag läser dem, fantiserar om sagorna, lägger de med samma färg i en hög och bygger torn med dem!

Jag trivs väldigt bra, och jag tycker allra bäst om när jag har många vänner på besök. Kram – vi ses snart!

Miini är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket Göteborg och Röhsska museet.
Biblioteket Miini planerar att öppna 1 april på Röhsska museet, med samma
öppettider som museet: tis 12-20, ons-fre 12-17, lör-sön 11-17

Vill du veta mer redan nu?
Kontakta avdelningen för Barn & Unga på Stadsbiblioteket Göteborg.
Mejl: barn.unga@kultur.goteborg.se
Telefon: 031-368 33 02

11 svar till “Hej! Jag heter Miini.”

 1. Kommer det att finnas en plats där ammning ostört kan ske på mini? Jag såg senast igår en stackars kvinna sitta hukande och ammande sitt barn vid glashissen vid ingången till Tidningsrummet. Om jag hade haft arbete i Tidningsrummet just då, hade jag erbjudit henne en plats i det innersta rummet i Tidningsrummet, vilket jag gjort tidigare.

 2. Är det två nischbibliotek kvar att avslöjas nu? Är något av dem ett ungdomsbibliotek? Hoppas, hoppas… Var inne på 300m2 och gillade, men hittade inga ungdomsböcker.

 3. Hej Inga, eftersom biblioteket Miini är ett enda stort rum finns det inget avskilt rum att amma i. Däremot kommer det att finnas bekväma stolar som man kan sitta och amma i, och som går att snurra på så att man kan vända sig från rummet och bli lite mer ostörd.

 4. Hej Maria!
  Stadsbibliotekets verksamhet för unga, Dynamo, har öppet till och med 29 februari. Sedan flyttar vi och öppnar igen under våren på det nya kulturhuset för unga i Göteborg: Rum för ung kultur. Det ligger i Lagerhuset nära Järntorget och öppnar också i vår, adressen är Heurlins plats 1. Så dit är du jättevälkommen!

 5. hej, kommer det ngt program för sommaren, ser att det bara finns tom 2-3 juni eller är det inget program på sommaren?

 6. Hej Johanna!
  Miini har inget program för sommaren i år men det kommer att vara öppet alla dagar som Röhsska har öppet! Om du har idéer för ett sommarprogram får du gärna lämna dem till oss, 2013 kommer vi nämligen ha aktivitieter även på sommaren.
  Sen kommer vi såklart att lägga ut höstprogrammet här så fort det är klart!

 7. Hej Harriet. Så roligt att du och dina barn trivs på Miini. Biblioteket på Röhsska – Miini är för åldersgruppen 0-5 år, Dynamo på Stadsmuseet är för 15-25 år. Barn o unga i åldrar mellan 5-15 är välkomna till sina stadsdelsbibliotek. När vi öppnar på Götaplatsen igen 2014 så har vi en stor och fin barn och ungdomsavdelning som ska ha verksamhet och media för alla åldrar.

  Lekhuset du frågar efter är köpt för flera år sedan via en firma som säljer möbler till skolor o förskolor. Vi målade den vit när vi flyttade till Miini.

  Mvh Lotta Alverlin/Enhetschef Miini-Dynamo