Film, Musik, Skönlitteratur

Siskas bästa 2011

Publicerat 30 december 2011 | Av |

När jag inte läser lagom äckliga böcker sitter jag oftast vid en dator och grejar med det datasystemet som har hand om alla lånekort, böcker och allt annat som lånas ut och lämnas tillbaka. Det gör jag bäst till bra musik så här får ni en lista på en bra skiva, en äcklig bok och en mycket förnäm tv-serie.

En bra skiva:

Tänk dig en mörk bar i Tangier 1938, du sitter och väntar på din kontakt som sedan länge är känd på kontinenten för sin handel med stulen konst. Plötsligt teleporteras du till en mörk och regnig gränd i Bristol där du står med huvan uppfälld i väntan på att något ska hända, antagligen något ondskefullt. Därifrån kastas du tillbaka till den där baren i Tangier, men nu är det år 2056. Så är det att lyssna på Zombys skiva Dedication.  Allt är ganska mörkt och mystiskt men samtidigt otroligt stämningsfullt. Och jag är helt övertygad om att jag kommer tycka att den är lika bra om 10 år som jag tycker idag.

En bra bok:

I en fin liten skog bor några små gulliga varelser som bjuder varandra på varm choklad. Allt får dock ett abrupt slut när deras hem ruttnar samman, tydligen håller inte barnlik så länge. Fabien Vehlmanns seriealbum Svart tomtebloss är nog det gulligaste och samtidigt äckligaste jag läst. En ljust tecknad saga som liknar en äckligare version av Flugornas herre.

En bra DVD:

Finns det något bättre än tv-serier om aristokrater och deras tjänstefolk? Svaret på den retoriska frågan är antagligen ja men hur som helst så var min bästa tv-serieupptäckt 2011 Downton abbey. Med början 1912 porträtteras människorna som bor på godset Downton abbey. Är man det minsta intresserad av klassfrågor, tidigt 1900-tal, mänskliga relationer, kärlek, hat, politik, krig eller bara gillar superb underhållning så är det här serien man ska se.

Kommentarer inaktiverade.