Film, Musik, Skönlitteratur

Siskas bästa 2010

Publicerat 29 december 2010 | Av |

Jag heter Siska och är bibliotekarie på Stadsbiblioteket, jag tipsar gärna om svettiga vikingar och punkfotografer.

Årets bästa film
Valhalla rising. Vill du se en film där knappt någon säger något, det bara är män med som ser ut att lukta svett och träck, allt går hysteriskt långsamt och folk dör till höger och vänster så är det här filmen för dig! Allt dessutom till hysteriskt långsam musik. Valhalla rising är lite som en blackmetalvideo om blackmetalvideor var bra och inte såg ut så här. Sen så är den uppenbart inte poppis hos alla. När jag såg den på bio gick halva publiken ut. Dom uppskattar tydligen inte extremt pretentiös vikinga-action.

Årets bästa bok
Jag struntar i det här med bästa bok och väljer istället bästa karaktär. Bästa karaktär 2010 var enligt mig osympatiska och misslyckade kvinnor. Bästra sorten hittar du i Generation loss av Elizabeth Hand och personifieras där av den misslyckade, 50-åriga, före detta punkfotografen Cass som inte har lyckats med någonting här i livet förutom att göra folk olyckliga. När hon äntligen får ett fotojobb på en ö i nordvästra USA som tidigare varit konstnärskollektiv visar det sig att det är något fuffens på gång. Depraverade människor i massor. Fantastisk bok!

Årets bästa skiva
Kom det någon bra skiva 2010? I så fall har världen missat att informera mig om det. 2010 var tydligen året då jag slutade köpa skivor. De enda minnesvärda låtarna för mig var Look and yes med Isan och Remake (Basic Reshape) med Basic channel.

Kommentarer inaktiverade.