Boktips, Skönlitteratur
Omslag till Senare av Stephen King. Albert Bonniers Förlag.

Omslag till Senare av Stephen King. Albert Bonniers Förlag.

Senare

Publicerat 30 juli 2021 | Av |

En mellanbok av Stephen King är ändå alltid en spännande bok.

Jamie Conklin är en ovanligt begåvad pojke som bor med sin hårt arbetande ensamstående mamma. Han kämpar på med livet, genom ekonomiska bekymmer, en morbror på vårdhem och mammans alkoholism och korrupta polisflickvän.

Och han kan se döda människor.

Som liten ser han en man som står bredvid sin döda kropp i en trafikolycka. När han är sex lyckas han prata med grannens döda fru och får reda på vart hon lagt sina vigselringar. Några år senare får han rädda sin mammas jobb genom att intervjua en död författare om hur sista delen i hans bokserie skulle ha slutat. 

Men det vore inte King om det inte blev läskigare än så. Så det blir det.

Stephen King är alltid bra på att skildra barn, och han är alltid bra på att låta ett element av övernaturlighet börja som ett obehag för att sen explodera i ondska. 

Så boken Senare innehåller inga stora överraskningar eller nya grepp för den som är van att läsa Stephen King. Men det är som alltid roligt att läsa honom ändå. Just Senare är ovanligt kort för att vara en Stephen King bok också och skulle säkert kunna vara en bra första King-bok för den som bara vill doppa tårna i den där speciella blandningen av hemtrevnad och skräck.

Kommentarer inaktiverade.