Arrangemang

Mattis Silins. Foto: Tobias Walka

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Säsongspremiär för Dynamo Poetry Slam

Publicerat 18 februari 2016 | Av |

Vem hade kunnat tro att det skulle fortsätta så här långt när vi testade en första kväll med Dynamo Poetry Slam hösten 2014? Men nu är vi här och vi är enormt glada över att inleda säsong tre, med kväll nummer åtta. Veteranen Matiss Silins är kvällens gästpoet.

Som vanligt fortsätter vi vår tradition att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers, Olivia Bergdahl, Tswi Hlakotsa, Niklas Mesaros och Nino Mick, alla svenska mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Till säsongspremiären har vi den stora äran att få presentera:

Matiss Silins

Du kanske tror att du ska uttala Matiss som den franske konstnären Matisse, men det uttalas som Mattis, den svenske rövarhövdingen. Lika delar konstnär och språkbandit levererar han sin genomtänkta poesi som ofta angriper språket och dissekerar innebörden i våra uppfattningar om omgivningen.

Det finns få personer i Sverige som varit engagerade i Poetry Slam lika länge och lika passionerat som Matiss Silins. Sedan förra millenniet har han tävlat, arrangerat, coachat och undervisat i Poetry Slam. Han kallas för Sveriges första spoken word-pedagog och är skapare av nätverket Ordkanon, som skickar estradpoeter till skolor i hela landet. Han är ständigt aktuell med sin föreläsande föreställning #språkbråk, om språket som konsten att flytta bilder mellan hjärnor och är även poeten som vill få in emojis i Svenska akademiens ordlista.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Med en helt ny säsong framför oss ser vi så klart fram emot både gamla (unga) bekanta och nya ansikten, både på scen och i publiken. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!

Välkommen som publik eller att anmäla dig till tävlingen.
Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

Oskar Hanska (poet och konferencier)
Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg)

Länk till facebook-event:

Kommentarer inaktiverade.