Stadsbiblioteket Dynamo

Robin spelar Fifa

Publicerat 26 september 2012 | Av |

Robin Söder som presenteras som en supertalang på IFK Göteborgs hemsida, är även en supertalang på FIFA-spel. På Kamratgården finns ett rum inrett som ett vardagsrum med TV, soffa och TV-spelsfåtöljer.

När Robin och hans lagkompisar ätit frukost, haft genomgång och tränat finns det lite tid att spela FIFA innan lunchen serveras. Robin svarar att ”ibland spelar man mer och ibland mindre” på min fråga om han är bäst i laget på FIFA, men jag tror att han bara är ödmjuk, för det framstår han som när han svarar på mina frågor, jag skulle tro att han är en fin lagkompis som spelar för laget och inte vill vara stjärna.

Robin kom till Blåvitt redan som 16-åring från Magra, en liten by som ligger mellan Alingsås och Trollhättan. Han började på fotbollslinjen på Katrinelundsgymnasiet samtidigt som han tränade och spelade i Blåvitt. Robin berättar hur svårt det var att flytta hemifrån så ung, att plötsligt laga bra mat själv, att sova ordentligt och att fixa läxorna, när man bara vill spela fotboll. Men klubben tog ett stort ansvar och har hjälpt honom jättemycket och nu 5 år senare har han en given plats i A-laget och ska bli pappa om några veckor.

Förutom fotboll och FIFA-spel, gillar Robin att gå med lagkompisen Jakob och flickvännen Frida på bio, han gillar många olika typer av filmer och senast såg han Hamilton. Robins favoritfilm är Nyckeln till frihet.

Jag frågar också om han gillar att läsa och han svarar att det gör han, men han har inte så mycket tid till det. När han läser så väljer han gärna biografier om fotbollspelare, som det ju skrivits många sista åren, boken om Jag är Zlatan tycker han var bra. När han inte spelar FIFA gillar Robin att spela Call of duty.

Läs mer om Robin Söder på IFK Göteborgs hemsida !

Den 30/9 och 25/11 har vi FIFA-turnering på Stadsbiblioteket Dynamo på Stadsmuseet, 25/11 kommer vi att ha FIFA-13, anmälan sker mellan kl. 13-14 på plats och turneringen börjar 14.00. Om Robin inte är på BB och får barn 30/9, så är det inte omöjligt att han kommer och är med och spelar.

25/11 kommer Masse Jadama, en känd fotbollsprofil från Hjällbo med sitt gäng av allsvenska spelare och utmanar alla som vågar ställa upp!

2 svar till “Robin spelar Fifa”

  1. Hej Mahdi, det är tyvärr så att detta evenemang var förra året och nu i vår hade vi en Fifa-turnering i april, så du får återkomma till hösten