Film, Musik, Skönlitteratur

Reynolds bästa 2010

Publicerat 29 december 2010 | Av |

Jag trodde jag skulle bli baseball proffs, men sedan föll jag för den svenska utbytesstudenten på skolan. Jag gillar cyklar och cyklande, tatueringar, mexikansk mat och att flanera runt i stora städer.

Bästa bok
För mig var den roligaste läsningen inom skönlitteratur en bok som heter ”Ablutions: notes for a novel” av Patrick DeWitt.  Det är en väldig trovärdig skildring av en sunkig bar i Los Angeles från den alkoholiserade bartenders ögon i form av anteckningar till en roman han tänker skriva en vacker dag.  En både rolig och grym berättelse om folk som alla känner igen.
(här är en kort film baserad på boken)

Bästa film
Greenberg av Noah Baumbach.  Noah Baumbach må vara Amerikas bästa filmskapare just nu, med pärlor som Kicking and Screaming; The Squid and the Whale, och Margot at the Wedding.  Hans senast film handlar om en slacker från New York (Ben Stiller) som flyttar till Los Angeles för att passa sin brors hus och ’hämta sig.’  Det händer inte jättemycket, men hans iakttagelser av sättet som vi lever nu, och hur det är att åldras är guld värt.

Bästa skiva
The Black Keys med Brothers.  Om denna skiva inte får dig att vilja röra på dig är det bäst att du tar dig till doktorn.

Kommentarer inaktiverade.