Arrangemang, Facklitteratur
Omslag till Queera tider av Edward Summanen. Rabén & Sjögren.

Omslag till Queera tider av Edward Summanen. Rabén & Sjögren.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Queera tider

Publicerat 27 september 2021 | Av |

Välkomna att lyssna till ett intressant och viktigt samtal om den queera historien och om nuet. 

Edward Summanen kommer till stadsbiblioteket under West pride för att prata om nya boken för unga: Queera tider – Hbtqi då och nu. En resa genom historien och en titt på dagsläget. 

Edward är socionom, genusvetare, författare, sakkunnig i transfrågor på RFSL ungdom och, som sagt, författare till boken Queera tider. En bok som handlar bland annat om hur synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet har förändrats under historiens gång, hur hbtqi-personers rättigheter i Sverige förändrats med tiden, vilka frågor som är aktuella nu och vart en vänder sig om en har frågor om trans och könsidentitet. 

Boken, som är rikt illustrerad av Adrian Malmgren, är en grundkurs i och genomgång av en del av historien det talas för lite om. Tydligt är att Edward Summanen både vill inspirera och informera. Som en extra bonus porträtteras ett antal queera personer genom historien – till exempel Karin Boye (vars staty står utanför stadsbibliotekets huvudingång) och Tove Jansson. 

Så välkomna att lyssna till ett intressant och viktigt samtal om den queera historien och om nuet. 

Samtalsledare den här kvällen är författaren och serieskaparen Elias Ericson som debuterade 2013 med Åror – en serie om en ung transpersons första år på gymnasiet – och är aktuell i år med nya boken Diana och Charlie. 

Fri entré, men begränsat antal platser. Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Besök inte ditt bibliotek om du har symtom som snuva, hosta eller feber. Tack för att du visar hänsyn och omtanke!

För dig som hellre tittar hemma kommer programmet visas live på den här sidan.

Kommentarer inaktiverade.