Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Istvillingar". Lind & Co förlag.

Påskekrim: Istvillingar

Publicerat 28 mars 2016 | Av |

Istvillingar är en deckare som gränsar till thriller. Om du gillar spänning och böcker som är kryddat med viss läskighet så kommer du att gilla den här boken!

Boken tar sin början i ett familjeliv som ställts på ända sedan familjens ena dotter, enäggstvillingen Lydia tragiskt omkommit i en olycka. Föräldrarna försöker mitt i sorgen finnas till hands för den andre dottern, den kvarlevande enäggstvillingen Kirstie.

Jag valde att läsa den här boken dels för att jag tycker det är väldigt intressant med fenomenet tvillingar och hur den typen av syskonrelation kan uttrycka sig. Sedan valde jag också att läsa den här boken därför att jag alltid haft en förkärlek för böcker med en spännande historia och där mystiken får ta en större plats.

I den inledande delen i boken så har familjen precis fått veta att de fått ärva en fyrvaktarbostad efter en bortgången släkting till pappan. De bestämmer sig därefter för att ta steget och lämna sitt gamla hem som är fullt med trasiga minnen. I hopp om att bygga upp ett nytt liv i en ny tillvaro börjar förberedelserna för flytten dra igång.

Boken tar en vändning när mamman i familjen börjar upptäcka att dottern Kirstie uppvisar en rad konstiga beteenden. Hon har blivit alltmer inåtvänd och leker inte längre med sina vänner på skolan. Saken ställs på sin spets en dag när Kirstie anklagar sin mamma för att att ha förväxlat henne med sin tvillingsyster Lydia och att det i själva verket var Kirstie som omkom i olyckan.

Flytten till fyren som skulle ha blivit en omstart för familjen blir istället en tillvaro kantad av mörka hemligheter, misstro och hemska sanningar. Relationen mellan föräldrarna blir alltmer ansträngd, tillvaron utvecklas till att bli ännu mer förvirrande och skrämmande än de kunnat ana.

Det bästa med den här boken och det som författaren lyckas förmedla otroligt bra är uppbyggnaden av historien från början till slut, författaren lyckas bygga upp en spänning hos läsaren genom att handlingen kastas omkull och tar nya vändningar. När man tror att man har förstått hur allt hänger ihop och vad som kommer hända härnäst så händer något nytt.

Istvillingar av S.K. Tremayne är perfekt för dig som gillar böcker med oförutsägbara händelser och som gillar att ha en känsla av att vad som helst kan hända. Boken för mig blev en riktig bladvändare och jag upplevde det som ytterst svårt att lägga ifrån mig boken. Den var såpass spännande att läsa att man glömde bort både tid och rum, jag upplevde att jag blev fullkomligt uppslukad av den här boken.

//Paula Jonsson, som vikarierar på Stadsbiblioteket på avdelningen för skönlitteratur, konst och musik.

Kommentarer inaktiverade.