Serier
Detalj från Out of Picture, volume 1 och 2. Förlag: Villard Books.

Detalj från Out of Picture: art from the outside looking in, volym 1 och 2. Förlag: Villard Books.

Out of picture

Publicerat 13 oktober 2010 | Av |

Vad är skillnaden på en saga, en novell, ett konstverk och en serie? I Out of picture: art from the outside looking in är det ingen skillnad alls! 11 läskiga, spännande, gulliga och sorgliga berättelser suger dig in i en bok som varken är en seriesamling eller konstbok utan kanske mer en bilderbok för vuxna.

Jag saknar ofta den där känslan av att slå upp en bilderbok som barn och helt uppslukas av berättelsen och bilderna. En riktigt bra roman eller serie kan komma nära men inte riktigt ge samma känsla för mig. Därför blev jag så himla glad av den här samlingen!

Utan att strunta i berättelsen har 11 konstnärer satt ihop var sin berättelse som svämmar över av färger och bildglädje. På några få sidor berättas om en familjs drömmar, ett skepp med pirater som går mot sin död, en drake som inte kan flyga, en mörk framtid och mycket mer. Många av berättelserna helt utan ord, en del är glada, en del sorgsna och alla utan ta någon som helst hänsyn till hur en serie ska se ut. Om du känner dig deppig i höstmörkret så kan du sluta med det efter att ha läst den här sprakande färgkaramellen.

Låna böckerna hos oss!

2 svar till “Out of picture”

  1. ”Grafisk novell” är en etikett som det här inlägget har fått. Vågar man gissa sig till att det rör sig om en felöversättning av ”graphic novel”? Uttrycket ”graphic novel” betyder ju som bekant ”grafisk roman” men felöversätts ofta till ”grafisk novell”.

  2. Hejsan, du har helt rätt gällande etiketten! Nu ska det vara ändrat till grafisk roman.