Boktips, E-böcker, Skönlitteratur
Omslag till One Last Stop av Casey McQuiston. St. Martin's Griffin.

Omslag till boken "One Last Stop" av Casey McQuiston. St. Martin's Griffin.

One Last Stop

Publicerat 15 februari 2023 | Av |

Urgullig lesbisk romantik med lite Back to the Future-känsla!

One Last Stop av Casey McQuiston är en riktigt mysig feelgood-bok om två kvinnor som möts och blir förälskade mot alla odds.

Huvudkaraktären August flyttar till New York för att studera. Hon flyttar in i ett slags kollektiv med färgglada, queera karaktärer. Hon får snart ett jobb som servitris på ett diner, och hittar ett sammanhang hon tidigare saknat. Hon kan äntligen börja komma bort från hennes mammas besatthet i sökandet efter sin försvunna bror.

Men så möter hon en mystisk kvinna på tunnelbanan. Kvinnan heter Jane och är en punkig butch som August omedelbart blir förälskad i.

August fortsätter att träffa Jane på tunnelbanan, men aldrig någon annanstans. Det visar sig att hon är fast där, att Jane har varit på samma vagn sedan 70-talet. Hon är inte riktigt ett spöke, men inte riktigt levande heller. Dessutom verkar hon känna till August farbror…

Jane kan inte komma bort från vagnen eller sitt mystiska limbotillstånd. Det blir upp till August och hennes nya vänner att befria Jane, men det blir snart väldigt bråttom.

Nej men alltså, detta är nog den gulligaste boken jag läst. August och Jane är ett par som jag genast hejar på, och hela tidsreseaspekten tilltalar mig enormt. Det blir lite djup också, om att vara queer på 1970-talet och alla faror det innebär. Men även om de svårigheter som fortfarande finns kvar och hur viktigt det är att hitta ett sammanhang.

One Last Stop finns både som e-bok och ljudbok i appen Libby!

 

Kommentarer inaktiverade.