Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Grottmannen". Lind Co förlag.

Norska och danska mord 2

Publicerat 3 januari 2017 | Av |

Giganterna Anne Holt, Jo Nesbø och Jussi Adler-Olsen, är allom bekanta, men har du provat att läsa något av den norske deckarförfattaren Jörn Lier Horst?

Snön har lagt sig som ett tjockt täcke över Larvik i Jörn Lier Horsts andra deckare Grottmannen. Det lackar mot jul och termometern visar på minus tjugo grader. Kommissarie William Wisting har fått två dödsfall på halsen. Det första rör sig om en enstöring till granne till honom själv. Det andra fallet visar sig ha koppling till en amerikansk seriemördare (den så kallade motorvägsstryparen), vilket får FBI att anlända som ett brev på posten.

Wistings dotter Line arbetar som journalist på ”Verdens gang” i Oslo. Eftersom hon för närvarande svettas över en artikel om den moderna ensamheten i dagens norska samhälle kastar hon sig tacksamt över nyheten om sin pappas grannes död. Mannen låg död i fyra månader innan någon upptäckte honom. Men rörde det sig verkligen om en naturlig död? Line är sin far upp i dagen; hon arbetar systematiskt, har sinne för detaljer, släpper aldrig taget om en ledtråd utan hänger i som en igel. Innan hon vet ordet av är hon en kallblodig mördare i hälarna…

Jörn Lier Horst har flera spännande deckare på sin meritlista:  Jakthundarna, Vinterstängt och Blindgång. Ovan nämnda Grottmannen är del två i serien om far och dotter Wisting. Böckerna finns även inlästa som ljudböcker på CD respektive mp3-CD.

Kommentarer inaktiverade.