Boktips, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Vajlett och Rut" av Karin Alfredsson. Bokfabriken.

Mera romantik

Publicerat 16 februari 2019 | Av |

Fick du inte nog av kärlek på Alla hjärtans dag? Då kommer fler tips här från Ingrid!

Vajlett och Rut av Karin Alfredsson

En synnerligen finstämd berättelse, som inbegriper förbjudna känslor i Granträskåsen, en liten gudfruktig håla i Västerbottens inland år 1950. Trevande spirar kärleken mellan den nya, moderna småskollärarinnan Vajlett och den likaledes nyinflyttade, en smula bastanta postfröken tillika växeltelefonisten Rut. Den senare är för övrigt den enda, i en bygd av pingstvänner, som haft modet att klippa sitt hår kort.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman

Författaren har nosat upp och rekonstruerat en hemlig kärlekshistoria, som utspelade sig på Sigtunastiftelsen under en dryg vecka sommaren 1932. Den involverade hans egen mormor, Karin Stolpe och Olof Lagercrantz (senare känd författare och legendarisk chefredaktör). Schulmans morfar, den hetlevrade författaren och debattören Sven Stolpe, kom aldrig någonsin att glömma eller förlåta sveket. Ta del av denna väldokumenterade, nyutkomna, vackra, sorgliga, gripande, välskrivna samt i högsta grad läsvärda bok!

25 gram lycka av Massimo Vacchetta

Berättelsen om den italienske veterinären, som räddar livet på skadade igelkottar, är rena lyckopillret för alla djurvänner. Efter en osedvanligt kämpig skilsmässa känner Massimo sig nedstämd och vilsen. Då dimper plötsligt en utsvulten, två dagar gammal igelkottunge ned i hans liv och får honom att leva upp igen.

Informativ och gripande läsning, som får dig att vilja vara behjälplig i kampen för igelkottarnas överlevnad!

Honung och ättika av Anne Tyler

När doktor Battistas högt värderade, för att inte säga omistlige, ryske forskarassistent Pjotr Tjerbakovs treåriga visum är på väg att löpa ut ser han det som en – för alla parter – nöjaktig lösning att låta hans egensinniga hemmadotter Kate gifta sig med honom.

Det gäller bara att hitta ett sätt att övertala henne!!!

En underbar romantisk komedi om motspänstig kärlek i Baltimore på USA:s östkust.

Flöjtkråkan Penguin: den udda lilla fågeln som räddade en familj av Cameron Bloom & Bradley Trevor Greive

Från en familjesemester i Thailand återvänder Sam Bloom hem till i Sydney i rullstol, förlamad från midjan och ned och med slocknad livsgnista. Mitt i all dysterhet gör en liten tilltufsad flöjtkråkeunge (Australian magpie), som fallit ur sitt bo och skadat vingen, sin entré i familjen Blooms liv.

En gripande berättelse, full av kärlek och inte minst fantastiskt fina foton!

Kommentarer inaktiverade.