Arrangemang, Facklitteratur

På lördag händer det! Foto: Jeff Johns

Med spring i benen

Publicerat 16 maj 2014 | Av |

För mig pirrar det alltid i magen när de blå strecken dyker upp. De som visar vägen för GöteborgsVarvet. De som man ska följa i 2,1 mil.

Det är fjorton år sedan jag själv sprang senast och jag är långt ifrån tillräckligt vältränad för att kunna springa hela varvet. Men jag försöker se det som en tillgång, för eftersom jag vet att jag inte kan göra särskilt bra ifrån mig, så kan det bara gå bra! För det blir som det blir. Jag behöver inte prestera, bara göra.

För mig är GöteborgsVarvet en otroligt rolig händelse, med tusentals människor, där en del springer, en del hejar och en del spelar till och med musik. Många riktigt duktiga löpare gör bra ifrån sig, år efter år, men så finns det vi andra, vi vanliga dödliga, som springer hellre än bra. Men vi är alla lika välkomna!

Det finns en otrolig mängd handböcker om löpning. Dem hoppar jag över idag. Jag vill slå ett slag för de andra böckerna, de där som jag plockar upp när jag behöver inspiration och hjälp att se ljuset i mörkret.

Running within : a guide to mastering the body-mind-spirit connection for ultimate training and racing / Jerry Lynch, Warren A. Scott
Vissterligen en handbook, men otroligt bra om mental träning. Man får inte glömma att man faktiskt springer till stor del med huvudet.

Heja, heja! : [från att orka stappla 20 meter till att springa marathon] / Martina Haag
Jag undrar hur många som har börjat springa efter att ha läst denna vansinnigt roliga bok?

Ett år av magiskt löpande / Kenneth Gysing
Författaren skriver för Runner’s World och delar med sig av sitt liv som löpare/pappa/författare och människa.

Born to run : jakten på löpningens själ / Christopher McDougall
Om författarens jakt på den mytomspunne Caballo Blanco och de snabba tarahumaraindianerna. Startade en våg av barfotalöpare, men boken är bra även för de som behåller skorna på.

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning / Haruki Murakami
Murakami skriver om sitt eget liv som långdistanslöpare och hur han tränar för detta, men också för triatlon.

Ska du springa på lördag? LYCKA TILL!

Ett svar till “Med spring i benen”