Facklitteratur, Skönlitteratur

Lucka 17 – Julkalendern 2010

Publicerat 17 december 2010 | Av |

Idag bjuds vi på många bra tips, flera av dem har anknytning till Göteborg och tar oss med till Majorna, Hammarkullen och Haga.

Thomas, Carl och Pål från Forum för poesi och prosa tipsar om böcker skrivna av medlemmarna  i Författarcentrum Väst.  Titlarna är en blandning av både gammalt och nytt, poesi, prosa och Göteborg.

Kling Kling av Kennet Klemets är en lika välljudande diktsamling som titeln gör gällande. Hans vackraste sedan debuten.

Skogen av Margareta Lindholm är Lindholms sjunde roman. En bok om glesbygden och konfrontationen mellan ett gammalt och nytt sätt att leva. Kanske står hon på en scen nära dig i vår…

Idegransöarna av Gunnar D Hansson. Poeten Gunnar D Hanssons genreöverskridande verk om Idegranar är redan en klassisk bok. Allt du någonsin velat veta om Idegranar, detta magiska träslag, finns att finna här.

Majorna av Gösta Carlson. ”Majornas förhistoria ringlar sig på okända vägar långt tillbaka i tiden.” Vår ciceron Gösta Carlson guidar oss med stadig hand genom fem sekler, med inblickar i hur Majorna växte fram som plats redan innan Göteborg etablerades till att bli en av stadens mest särpräglade stadsdelar.

Fråga Haga till Hammarkullen av Helena Lind är en annan bok om Göteborg som är ett måste för den som är intresserad av stadens arkitektur. Med text av Helena Lind och foto av Bert Leandersson följer man med på en fascinerande resa genom Göteborg och allmännyttans hus.

Ljus från ingenstans av Lars Andersson är en roman om Hedås, en by intill Klarälven, och dess befolkning sedan början av 1600-talet.  En fantastisk, säregen bok, vars människor träder fram djupt och innerligt levande, framskrivna från det förflutnas flodbotten av en av det svenska språkets finaste prosaister.

Om vi får göra lite reklam för oss själva så vill vi dessutom uppmärksamma vårterminens säsongsupptakt den 2 februari då vi har augustprisvinnaren Steve Sem-Sandberg som gäst. Han kommer att läsa tillsammans med Helena Granström och Jesper Brygger och dessutom visar vi en film,  specialgjord bara till oss, av akademieledamoten Lotta Lotass.

God jul önskar
Thomas, Carl och Pål från Forum för poesi och prosa.

Kommentarer inaktiverade.