Arrangemang, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Kattbarnen". Norstedts förlag.

Litteraturkalas under Kulturkalaset

Publicerat 12 augusti 2013 | Av |

Boka in 14 augusti om du vill träffa Åke Edwardson, Jussi Adler-Olsen, Emma Nordlander och Søren Ulrik Thomsen. Att möta författare vidgar ofta läsningen, berikar med nytt perspektiv eller ger inspiration. I samarbete med Stadsbiblioteket ger Internationell författarscen en litterär kväll under Kulturkalaset och ger en försmak om höstens program.

”En tidig morgon står han i ett värdelöst ljus under en värdelös himmel och ser ner på ett lik av en man som dött en våldsam död. En plastpåse har trätts över mannens huvud. På mannens kropp ligger en versal bokstav skriven på en avriven bit kartong med bred pensel, i vad som ser ut som stort vredesmod. Det blir fler offer, i Göteborg och Stockholm, med samma våldsamma tecken, och med fler bokstäver, en i taget, skrivna med samma våld.” (Bonnier förlag) Marconi Park är Åke Edwardsons tolfte Winter-deckare och ges ut i höst. Serien introducerades med Dans med en ängel som utsågs till årets bästa svenska kriminalroman. Hör deckarmästaren läsa under Kulturkalaset onsdagen 14 augusti kl 17.30 i Kristallfoajén på Stora Teatern.

Under kvällen bjuds dessutom på uppläsningar och samtal med poeten Søren Ulrik Thomsen, romandebutanten Emma Nordlander och en av våra mest lästa thrillerförfattare – Jussi Adler-Olsen.

Adler-Olsens romaner om Avdelning Q har tilldelats pris för årets bästa skandinaviska kriminalroman och i våras kom den senaste delen i serien på svenska.

I Emma Nordlanders debutroman Kattbarnen möter du syskonen som kämpar för en familj som rasat samman men som utifrån sett tycks lik alla andra.

För sin lyrik och sina essäer har den danske poeten och akademiledamoten Søren Ulrik Thomsen rosats bland annat med ord som ”Det är så jävla bra!” (Kristian Lundberg, Expressen).

Program:

17.30-18.30: Åke Edwardson, Søren Ulrik Thomsen och Emma Nordlander läser. Därefter presenteras höstens välmatade och spektakulära litterära program.

18.30-19.00: Säsongen är igång! Vi bjuder på ett glas vin.

19.00-20.00: Internationell Författarscen med Jussi Adler-Olsen från Danmark – en av Europas främsta thrillerförfattare.

Inträdet är fritt!

Läs mer om författarna och programmet hos Författarcentrum Väst.

Kommentarer inaktiverade.