Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske". Albert Bonniers förlag.

Lätta upp höstmörkret med en kärleksroman, del 2

Publicerat 22 oktober 2016 | Av |

Här kommer tips i dagarna tre på romaner om olyckliga människor, som likafullt är rena njutningen att läsa. Passa på att drömma dig bort några timmar!

Svenska Julia slavar som engelsklärare på språkinstitutet Berlitz i Wien, trots att hon egentligen drömmer om att bli författare. Dessvärre tycks alla historier, som hon hittar på, redan vara nedskrivna. Julia bor allena med katten Optimus och massor av böcker. Hon känner sig ensam, är utled på sitt arbete och på tvärs med det mesta i tillvaron.

En dag händer något oväntat. Julia träffar av en händelse på en barfota, skäggig jätte med tovigt hår och omgiven av en kväljande stank. Mannen visar sig vara kanadensare, heta Ben och bo i en buske i parken. Någon utbildning eller några ambitioner har han inte och är därtill gravt alkoholiserad. Men Ben har ett soligt temperament och är riktigt presentabel, när han väl fått snygga till sig i Julias badrum. Fast Julias och Bens olika världar inte är alldeles lätta att förena och även om omgivningen inte direkt jublar över deras förhållande, är de snart ett par. Räkna med att otaliga missförstånd och förvecklingar kantar deras liv tillsammans!

Humoristiska kärleksromaner växer minsann inte på träd. Emmy Abrahamsons Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske är den roligaste kärleksroman jag läst på mycket länge! Den blir inte sämre av att den delvis är självbiografisk samt har ett tänkvärt budskap. Boken finns också inläst som ljudbok.

Kommentarer inaktiverade.