E-böcker, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Svart advent" där novellerna ingår i tryckt form. Bokfabriken.

Ladda ned en novell i Nordisk Noir

Publicerat 21 juni 2016 | Av |

En varm bris drar in genom fönstret. Utanför hörs koltrasten sjunga. Då kan det vara mysigt att läsa något hemskt. Kura ihop dig och läs om bestialiska mord och psykopater och känn den krypande rädslan spira i sommarnatten.

Återförening av Tove Alsterdal

Hon stiger ur bilen och går sakta ner mot sjön. Den drar henne till sig. Gångvägen försvinner mellan ett par björkar, och blir till en stig. En svindlande känsla av att tiden rusar, tillbaka till då.
Dess svarta vatten.

 

Plastpärlor av Carin Gerhardsen

Pojken kryper ihop intill henne, precis som han gjort varje dag hela veckan. Hon lägger armen om honom och erbjuder honom en bit av sin smörgås. Han sluter ögonen, vill inte äta. Kommer inte att ta emot något hon vill ge honom. Förutom närheten. I det lätta snöfallet slår emellanåt andedräkten ut i ett flyktigt moln framför pojkens ansikte. Ett tydligt bevis för att han trots allt finns.

 

Sitt hår tyckte han om av Rolf Börjlind, Cilla Börjlind

Han hade ingen relation till sitt ansikte, hans ögon såg in i en främlings blick och han undrade varför näsan var krökt. Sitt hår tyckte han om. Han såg själv som gisslan i en situation han själv hade skapat, som tvingade honom att döda. Eller erkänna att han inte klarade av det.
Han dödade.

 

Kommentarer inaktiverade.