Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Rosengädda nästa!". Pocketförlaget.

Konsten att vara sig själv – feelgood för hela slanten!

Publicerat 3 juni 2016 | Av |

Emma Hambergs bok ”Rosengädda nästa!”, som du med lätthet slukar på en dag, förpassar dig till ett tillstånd av välbefinnande!

En handfull kantstötta individer i olika åldrar har gått vilse i livets labyrint och sammanstrålar hos Jane på Tavastgatan 2 ½ på Söder i Stockholm. Där har hon ett pyttelitet hus med en undangömd trädgård full av skadade djur, som hon tar hand om. Jag får lite ”Landet som icke är”-vibrationer, med Jane som herr Liljonkvast (ur I skymningslandet av Astrid Lindgren), som får oss att se på saker och ting med andra ögon.

Boken rymmer vänskap, kärlek, tröst, vintagekläder, mat, (jag höjer inte på ögonbrynen när jag på innerfliken läser att Hamberg bland annat är matkreatör), geten Bella, svalungen Serge och mycket mer. Samtliga aktörer är lite mindre vilsna när man slår ihop bokpärmarna.

Rosengädda nästa! är första delen i en serie om den lilla byn, i folkmun kallad Rosengädda på Kinnekulle. Böckerna svämmar över av humor och värme. De står i våra hyllor och bara väntar på att lånas och läsas!

Kommentarer inaktiverade.