Skönlitteratur

Foto: Grafixar

Klassikersommar

Publicerat 18 juni 2015 | Av |

Sommaren 2015 slår vi ett slag för klassikern! ”Böcker som ingen vill läsa, men alla vill ha läst” kan man säga lite elakt. Men behöver det vara så?

Visst kan klassiker kännas gammaldags. Ovanliga ord och ett gammalt språkbruk kan ställa sig i vägen när man försöker ta sig in i romanen. Tempot kan vara annorlunda än man är van. Det kan vara svårt att förstå hur det var att leva i en annan tid, med en annan vardag.

Men poängen med klassiker är ju just att de har överlevt trots allt detta. Det är böcker som underhållit, provocerat och engagerat generation efter generation. De visar känslor som funnits i alla tider och ställer frågor vi fortfarande försöker besvara. De är helt enkelt bestsellers som legat på topplistorna i tiotals och hundratals år.

I sommar kommer personalen på Stadsbiblioteket att tipsa om just sina favoritklassiker här på bloggen och förhoppningsvis får du lust att upptäcka något nytt, läsa om en gammal favorit eller kanske leta upp någonting du läste under skoltiden men inte var redo för då.

Själv brukar jag tänka på sommarens läsning lite som en påse med lösgodis. Jag vill gärna ha lite av varje smak. En bokpåse för mig kan bestå av några lättsmälta chicklitböcker (rosa skumgodis), en fack eller debattbok att lära sig något från (lakritspipa), en eller två ”djupa” romaner (mörk choklad), helst av favoritförfattare som kommit ut med något nytt och sen gärna en klassiker som man får suga på långt efter att den lästs ut (en hård karamell).

I år har vi sommarlån

Perioden det gäller är måndag 22/6 (vecka 26) till söndag 26/7 (vecka 30).

Under den perioden gäller följande:

3-veckorslån (böcker, ljudböcker, skivor, TV-spel, med mera) blir 5 veckor
3-dagarslån (filmer) blir 7 dagar

Övriga lån, och omlån, är tre veckor långa som vanligt.

Så passa på att låna lite extra och gör några chansningar!

 

 

Kommentarer inaktiverade.