Facklitteratur
Detalj ur omslaget till den lättlästa "Jag är Zlatan". LL-förlaget.

Detalj ur omslaget till den lättlästa "Jag är Zlatan". LL-förlaget.

Kioskvältare!

Publicerat 31 juli 2012 | Av |

I fredags var det invigning av 2012 års OS i London. Ingen har väl missat att Sveriges fotbollsdamer är på plats och att de dessutom är medaljfavoriter. Kanske går de hela vägen.

I onsdags kväll tjuvstartade turneringen och de svenska fotbollsdamerna gjorde vad de skulle göra, allt annat än en vinst skulle sätta svarta rubriker på morgondagens hjältar.

Vi som gillar fotboll och inte bryr oss om sportjournalisterna och experterna när de pratar och problematiserar över positionsspel, snabba spelvändningar och debutanter, vi nöjer oss med en 4-1 seger och njuter av kreativiteten i nyskapandet av målgester. Efter varje mål kom det en sådan gest. Det vill säga fyra gånger sprang målskytten fram till sina lagkamrater, knuffade till den första och resten ramlade ihop en efter en i en hög.

På torsdag tjuvstartar herrarnas fotbollsturnering, men de svenska fotbollsherrarna är inte med utan fick nöja sig med att spela EM i Polen/Ukrina tidigare i somras.

Vi minns alla Zlatan Ibrahimovics målgest efter drömmålet mot Frankrike. Matchen mot Frankrike var Sveriges bästa i turneringen: målet som Zlatan gör kommer till efter en löpning på högerkanten och ett inlägg som når Zlatans sträckta vrist och mål till Sverige. Målgesten. Zlatan springer med utsträckta armer vågrätt ut ifrån kroppen, när han kommer ner mot hörnflaggan skriker han: ”… jag är ZLATAN, finns även som lättläst på Stadsbiblioteket Global”.

Låna den lättlästa versionen av Jag är Zlatan hos oss!

Kommentarer inaktiverade.