Boktips, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Och sen var hon borta" av Lisa Jewell. Printz publishing.

Kalla kårar i sommarvärmen, del 3

Publicerat 29 augusti 2018 | Av |

Två tips på svalkande läsning i hängmattan eller på balkongen.

Och sen var hon borta av Lisa Jewell

Brittiska Lisa Jewell är en rutinerad intrigmakare som här gör sitt bästa för att slå blå dunster i ögonen på sina läsare. Och sen var hon borta är en hybrid mellan psykologisk thriller och kärleksroman. Intrigen cirklar runt en tonårsdotters obegripliga försvinnande och det förflutnas skugga vilar tungt över karaktärerna. Lättläst och engagerande, med ett överraskande slut!

Passa även på att läsa Lisa Jewells förra roman Jag fann dig, som inte är så pjåkig den heller.

De vackra döda av Belinda Bauer

Eve Singer är kriminalreporter på TV, 29 år och tämligen desperat, eftersom hennes tjockskallige chef hotar med att byta ut henne mot en yngre upplaga i rutan.

När en seriemördare plötsligt tar kontakt med Eve ser hon det först som en välkommen skjuts i karriären. Han skickar filmer på sina mordoffer, ringer upp henne och ser henne till och med som en själsfrände. Eve behåller informationen för sig själv och polisen syns inte så mycket till förrän efter halva boken.

Språket flyter lätt och en viss svart humor ger sig tillkänna i ordvalen. Atmosfären i romanen får högsta betyg; här råder en slags krigszon. Makaber och ruggig läsning!

Finns att låna som e-bok eller tryckt bok.

Kommentarer inaktiverade.