Boktips, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Vaggvisan" av Leïla Slimani. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Kalla kårar i sommarvärmen, del 1

Publicerat 27 augusti 2018 | Av |

Två tips på aktuella och svalkande ljudböcker att avnjuta i hammocken eller på badstranden.

Vaggvisa av Leïla Slimani

Inläsare: Odile Nunes

En Goncourtprisad och skrämmande fransk roman (författaren är journalist med marockanskt påbrå) som fick blodet att frysa till is i mina ådror!

Medelklassfamiljen Massé anställer en barnflicka som till en början överträffar deras förväntningar. Men så småningom krackelerar idealbilden och varje förälders värsta mardröm blir verklighet! Tankarna går till Ruth Rendells numera klassiska Stenarna skola ropa. Oerhört välskrivet; sträcklyssning svår att undvika!

Finns även att låna som e-ljudbok.

 

Kvinnan i fönstret av A.J. Finn

Inläsare: Angela Kovács

Anna Fox är traumatiserad efter en bilolycka och förmår inte längre lämna sitt generöst tilltagna hus i New York. När hon inte tillbringar sina dagar som klistrad framför någon av Hitchcocks filmer, sitter hon med sin kikare i högsta hugg och spionerar på en nyinflyttad grannfamilj. Ständigt med ett påfyllt vinglas inom räckhåll.

Så en dag bevittnar Anna ett mord. Märkligt nog vill ingen kännas vid att dådet begåtts och den mördade grannfrun ersätts av en främmande kvinna. Vem är det egentligen som blivit galen??

Inläsaren, Angela Kovács, gör att en sitter som på nålar och frågar sig vad som komma skall. På sluttampen gör boken sannerligen skäl för sitt rykte, då den förvandlas till en riktig nagelbitare!

Innehåller gott om blinkningar åt mästaren Hitchcock.

Kommentarer inaktiverade.