Arrangemang, Facklitteratur

Jesper Bengtsson på Bokmässan

Publicerat 22 september 2010 | Av |

Årets tema för Bokmässan 23-26 september är Afrika och det uppmärksammar Europa Direkt Göteborgsregionen (EDGR) genom att bjuda in Jesper Bengtsson, chefredaktör för Omvärlden.

Jesper Bengtsson är journalist, författare, ordförande för reportrar utan gränser och chefredaktör för SIDAs tidskrift Omvärlden.

På lördag 25 september kl 12.30-13 pratar Jesper om Internationella relationer ur ett EU-perspektiv i Europakommissionens monter på Svenska mässan.

Det ska bli mycket intressant att lyssna på Jesper Bengtsson dels med anledning av att ämnet Internationella relationer faktiskt lyfter frågan som finns på kommissionens agenda – att bekämpa fattigdom. Dels med anledning av att tidskriften Omvärlden har ett uppdrag att kritiskt granska bistånd och på så vis dokumentera hur insatserna fungerar och följs upp.

Jesper fick nyligen svidande kritik från Smålandsposten där tidningen antyder att SIDAs biståndspengar blandas ihop med kristna missionerande uppdrag. På Filippinerna driver Evangeliska frikyrkan ett läs- och skrivprojekt som finanseras med pengar från SIDA, men enligt Omvärldens reporter har läs- och skrivprojektet inte någonting med kyrkans övriga missionerande att göra.

Förutom framträdandet i Europakommissionens monter kommer Jesper Bengtsson till Bok- och biblioteksmässan för att prata om sin senaste bok En kamp för frihet – Aung San Suu Kyi.

Europa Direkt Göteborgsregionen är ett av Europakommissionens informationskontor i Sverige och vi finns på Stadsbiblioteket Göteborg.

Kommentarer inaktiverade.